Blogi

Tervetuloa Tilitoimisto Älyn blogiin! 

Täällä on asiaa taloushallinnosta, verotuksesta sekä yrittäjyydestä. Blogia kirjoitetaan pienyrittäjien näkökulmasta, koska heille Tilitoimisto Älyn palvelut ovat lähtökohtaisesti suunnattu. 

Tilitoimiston yleisin tehtävä on hoitaa asiakasyritystensä kirjanpitoa sekä taloushallintoa. Kirjanpito tuottaa tietoa yrityksen taloudesta yrittäjälle ja yritykselle itselleen sekä sen sidosryhmille. Kirjanpitoon kuuluvat myös mm. kausiveroilmoitukset verohallinnolle (ALV ja työnantajasuoritukset), tilinpäätös sekä veroilmoitus kerran vuodessa.

Sähköinen taloushallinto automatisoi ja helpottaa yritysten taloushallinnon rutiinitöitä. Yleensä sähköiset järjestelmät ovat yrityksen sekä sen kirjanpitäjän yhteiskäytössä, jotta vältytään ylimääräisiltä manuaalisilta työvaiheilta. Alla kerromme sähköiseen taloushallintoon siirtymisen hyödyt.

Kirjanpito on tärkeä osa yritystoimintaa ja useimmiten se on myös pakollista. Kirjanpitovelvollisuus riippuu yrityksen koosta ja yritysmuodosta, mutta joka tapauksessa kirjanpitoa kannattaa tehdä aina, sillä se helpottaa yrityksen taloussuunnittelua huomattavasti. Kirjanpidolla on myös erilläänpitotehtävä, eli sen avulla voidaan erottaa yrityksen...