Blogi

Tervetuloa Tilitoimisto Älyn blogiin! 

Täällä on asiaa taloushallinnosta, verotuksesta sekä yrittäjyydestä. Blogia kirjoitetaan pienyrittäjien näkökulmasta, koska heille Tilitoimisto Älyn palvelut ovat lähtökohtaisesti suunnattu. 

Varmasti yksikään aloittava yrittäjä ei ole voinut olla törmäämättä puheeseen YEL-vakuutuksesta selvitellessään yrittäjyyden kiemuroita ja koukeroita. Tässä tekstissä kerromme, mitä YEL-vakuutus tarkoittaa, milloin se on pakollinen, mistä sen voi hankkia, mitä YEL-työtulo tarkoittaa ja mitä YEL-vakuutus maksaa. Mikäli siis olet kokenut...

Vuoden vaihtuessa rakettien ampumisen lisäksi suurimalla osalla yrittäjistä on mielessä yrityksensä tilinpäätös. Tilinpäätösaika voi aiheuttaa yrittäjälle harmaita hiuksia, koska usein se lisää myös yrittäjän hallinnollista työtä. Yhteistyö tilitoimiston kanssa ja tilinpäätöksen huolellinen valmistelu voivat kuitenkin helpottaa yrittäjän tuskaa...

Uusi vuosi tuo tullessaan lähes aina muutoksia verotukseen ja näin käy myös tänä vuonna. Tässä yrittäjälle tärkeitä lukuja vuonna 2021. Muun muassa liikkumisen verovapauteen on tulossa muutoksia (polkupyöräetu ja työmatkaetu).

Joulu on antamisen aikaa ja tämä pätee myös yrityksille. Joulukuussa muistetaan lahjoilla työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Lahja voi olla tietyin edellytyksin yrityksen vähennyskelpoista kulua ja saajalleen täysin verovapaata. Tässä tekstissä käydään läpi, miten lahjoja käsitellään yrityksen ja lahjan saajan verotuksessa.

OmaVerossa on käyttökatko alkaen perjantaina 20.11.2020 klo 15.30 ja päättyen tiistaina 24.11.2020 klo 9.00. Tänä aikana ei OmaVero ole käytössä, joten veroasiat kannattaa hoitaa ennen käyttökatkon alkamista.

Tase jää liian usein tuloslaskelman varjoon, vaikka kyseessä on liiketoiminnan kannalta ihan yhtä tärkeä raportti. Tuloslaskelmaa on useimmiten helpompi tulkita, sillä se kertoo yrityksen toimintojen kannattavuudesta. Taseen avulla voidaan kuitenkin arvioida yrityksen taloudellista tilaa, minkä pitäisi olla vähintään yhtä tärkeä tieto yrittäjälle....

Seuraavissa Tilitoimisto Älyn blogeissa ovat aiheina kirjanpidon raportit. Tärkeimpiä kirjanpidon raportteja tavalliselle yrittäjälle ovat tuloslaskelma ja tase. Kirjanpidon raporttien käsittely aloitetaan tuloslaskelmasta, sillä se on usein yrittäjille helpompi ymmärtää kuin tase.