Blogi

Tervetuloa Tilitoimisto Älyn blogiin! 

Täällä on asiaa taloushallinnosta, verotuksesta sekä yrittäjyydestä. Blogia kirjoitetaan pienyrittäjien näkökulmasta, koska heille Tilitoimisto Älyn palvelut ovat lähtökohtaisesti suunnattu. 

Yrittäjäksi ryhtymisen taustalla on usein lukuisia erilaisia syitä tai pääöksiä. Esimerkkejä voisivat olla mm. hyvä idea, halu työskennellä omaehtoisesti ja päättä itse asioista, kovat tavoitteet, merkitsemättömyyden tunne nykyisessä työssä, pitkä työttömyys tai jokin muu syy.

Suomessa on lukuisia erilaisia yhtiömuotoja ja vaihtoehtoja harjoittaa elinkeinoa aina kevytyrittäjyydestä osakeyhtiöön. Monesti yhtiömuodon valintaan vaikuttaa laaja kirjoja asioita aina verotuksellisesta näkökulmasta omiin tavoitteisiin yrityksen kanssa.

Vaikka monella alalla pätee samanlaiset lainalaisuudet kirjanpidon toimiin, on kuitenkin tietyillä aloilla omia erityispiireitä ja parhaita käytäntöjä. Olenkin kirjoittanut tämän artikkelin yhteistyössä asiakkaani Sisältö Miikkan kanssa, jolle Tilitoimisto Äly tekee tiiviisti kirjanpitoa sekä muita taloushallinnon töitä.

Yritysten markkinoinnin keskuudessa on viime vuosina kasvattanut suosiota erilaiset sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa, järjestetyt arvonnat ja kilpailut. Arvonnat ja kilpailut ovatkin hyvä ja helppo keino saada mahdolliset asiakkaat kiinnostumaan yrityksestä ja jakamaan sen julkaisuja.

Varmasti yksikään aloittava yrittäjä ei ole voinut olla törmäämättä puheeseen YEL-vakuutuksesta selvitellessään yrittäjyyden kiemuroita ja koukeroita. Tässä tekstissä kerromme, mitä YEL-vakuutus tarkoittaa, milloin se on pakollinen, mistä sen voi hankkia, mitä YEL-työtulo tarkoittaa ja mitä YEL-vakuutus maksaa. Mikäli siis olet kokenut...